Sjätteklassare fick våldtäktshot via sms

”Det är det mest vedervärdiga jag sett”

NYHETER

Våldtäktshot via sms sprids i Rutborgsskolan i Bjärred.

Enligt Sydsvenskans nätupplaga har de hotfulla meddelandena skickats runt till tjejer i sjätte klass.

– Det är det mest vedervärdiga jag sett, säger mamman Pia Adler till tidningen.

”Skicka detta meddelande inom 5 minuter, hinner du inte kommer du att bli våldtagen och misshandlad inom ett år, skicka detta till 10 olika tjejer, och SKYNDA dig, det är bara en varning!” står det i textmeddelandet.

Hur många av sjätteklassarna mottagit och därefter skickat meddelandet vidare är inte känt.

– Det är en belastning för tjejerna. De är inte mogna att filtrera bort sådan skit. Som vuxen förstår man ju att det är fejk men jag sätter mig in i min dotters situation. Man blir obehagligt berörd, säger mamman Pia Adler till Sydsvenskan.

Löpeld

Ann-Christin Pregart, Rutborgsskolans biträdande rektor, berättar för Sydsvenskan att lärarna har tagit upp sms:en i klassrummet.

– Det här sprider sig som en löpeld. Vi vill få eleverna att inse att när det kommer något sådant här så ska de visa det för någon vuxen, oavsett vad det är, och inte skicka det vidare, säger hon.

Inte polisanmäla

Enligt biträdande rektorn kommer skolan inte att polisanmäla händelsen utan låter det vara upp till föräldrarna. Men Pia Adler kommer inte att polisanmäla.

– Jag vet vem som skickade meddelandet till min dotter och det är en oskyldig tjej. Jag vill inte utsätta henne för det, säger Pia Adler.