Småländsk kvinna inlåst i nio år

NYHETER

En svårt sjuk kvinna tros under flera år ha hållits inlåst av en man i en stuga på en ort i Småland. Mannen är nu anhållen, misstänkt för grov kvinnofridskränkning och olovligt frihetsberövande.

Polisen är mycket förtegen om fallet men av en begäran om offentlig försvarare som lämnats in framgår att frihetsberövandet kan ha pågått så länge som nio år, uppger Smålands-Tidningen.

Togs in för förhör

Enligt tidningen började utredningen mot mannen med att han misstänktes för att ha misshandlat kvinnan. I förra veckan och efter vittnesförhör togs mannen in för förhör under onsdagen. Då framkom saker som ledde till att han anhölls och utredningen handlade då inte bara om misshandel utan också om olovligt frihetsberövandet.

Hur kvinnan mår vill polisen inte säga, mer än att hon efter omständigheterna mår väl.

Enligt uppgift till tidningen ligger kvinnan på sjukhus, hon är svårt sjuk och väger 35–40 kilo. Några detaljer om hur och varför hon varit inlåst finns inte, mer än att hon ska ha bott på en 15 kvadratmeter stor yta i stugan.

”Förvånad”

Mannen, som väntas ställas inför häktningsdomstol under fredagen, är i 60-årsåldern. Kvinnan har inte hållits dold. En källa som till tidningen talat säger sig ha har träffat paret och är förvånad över uppgifterna om att hon skulle ha utsatts för våld i hemmet.