al-Qaida hotar Danmark

”Om Gud vill så kommer vi att utrota er från jordens yta”

Foto: afp
Hotar Danmark Al Qaida hotar Danmark i en ny video.
NYHETER

Terrornätverket al-Qaida tänker ”om Gud vill” utrota Danmark från jordens yta.

Det avslöjas i en ny video där man också talar om det tidigare bombdådet mot den danska ambassaden i Islamabad.

Gruppen Site, som övervakar islamistiska webbsidor, har snappat upp en video där det talas om ”hämnd” mot Danmark. I uttalandet hänvisas direkt till bombdådet i juni mot den danska ambassaden i Islamabad, då sex pakistanier dödades.

– Vi har tidigare – och vi gör det än en gång – varnat korsfararnationer som förnärmar, löjliggör och skändar vår profet och koranen i sina medier och ockuperar våra länder, stjäl våra skatter och dräper våra bröder. Vi utkräver hämnd vid lämplig tid och lämpligt tillfälle, säger den ledande al-Qaidamedlemmen Mustafa Abu al-Yazid på videon, enligt Site.

Bara början

Att uttalandet är riktat mot Danmark framgår av att den saudiske självmordsbombaren som sprängde sig vid ambassaden visas på bild liksom en ”animering” av själva bombdådet.

al-Yazid säger i videon att bombdådet i Islamabad ”endast är början om ni inte avstår från era irrvägar och er aggression”.

– Mitt sista budskap till korsets tillbedjare i Danmark är att detta varken är vår första eller sista vedergällning. Om Gud vill så kommer vi att utrota er från jordens yta, heter det.

Uttalandet är anmärkningsvärt också därför att al-Yazid tidigare påstods ha dödats i en flygräd vid gränsen mellan Afghanistan och Pakistan i juli. Men hans död bekräftades aldrig.

al-Yazid anses vara terrornätverkets finanschef.