Sögs 70 meter genom ett rör

Leona, 3, överlevde färden med skrapsår

Foto: NORTH & NEWS PICTURES, Grafik: PATRIK LINDVALL
1) Leona Baxter leker med sin syster i vattenpölarna i parken när hon råkar trampa på en dold brunn. 2) Trycket pressar undan brunnslocket och flickan sugs snabbt ner i dräneringsröret. 3) Efter en färd på 70 meter genom röret spolas hon ut i floden där hon räddas av sin pappa.
NYHETER

LONDON. Leona Baxter hoppade i vattenpölarna med sin storasyster.

Plötsligt rämnade marken under henne.

Den treåriga flickan sögs ner i ett 70 meter långt dräneringsrör.

Foto: NORTH NEWS & PICTURES
slog huvudet i en sten Leona Baxter lekte i stora vattenpölar i parken när marken plötsligt försvann under henne. Tillsammans med familjens hund sögs hon ner i ett dräneringsrör – som mynnade ut i floden.

Ovädret i England har kostat åtta människor livet de senaste dagarna.

Leona Baxter var nära att bli det nionde offret. När hon hoppade i de stora vattenpölarna i lekparken i Durham trampade hon på en dold brunn. Trycket gjorde att hon snabbt försvann ner i röret tätt följd av familjens hund Brophy.

Låg livlös i vattnet

Pappa Mark Baxter, 34, försökte få upp dottern men hon var redan borta. Leona hade ramlat ut på andra sidan i floden. När han sprang till flodkanten hittade han henne med huvudet ner i vattnet – medvetslös.

– Jag hoppade bara i, drog upp henne och la henne över axeln och började dunka henne i ryggen för att få henne att andas, säger han till Sky News.

Hunden saknas än

Den lilla flickan klarade sig mirakulöst nog med några skrapsår i pannan. Men räddningsstyrkan har ännu inte hittat hunden Brophy.

– Hon kommer ihåg att hon sjönk och försökte flyta som en stjärna. Hon slog i huvudet i en sten och sen minns hon bara att jag drog upp henne och att hon mådde illa, säger Mark Baxter.

ARTIKELN HANDLAR OM