Tumult i hovrätten

Gick till attack mot Bodström

Foto: Roger Lundsten
Tito Beltrán gick till verbal attack mot både åklagare Anna Håkansson och Thomas Bodström i lunchpausen i hovrätten i Göteborg.
NYHETER

GÖTEBORG. Ett visst tumult uppstod när Tito Beltrán gick till verbal attack mot både åklagare Anna Håkansson och Thomas Bodström i lunchpausen i hovrätten i Göteborg.

— Varför ljuger du om Dahlström-Lannes? sa Tito upprört till Bodström, och en väktare på hovrätten fick gå emellan.

Förhör har hållits med barnflickan på förmiddagen. Enligt åklagare Anna Håkansson har hon i princip lämnat samma berättelse som hon gjorde i tingsrätten.

– Det har inte kommit fram något direkt nytt, säger hon.

”Varför ljuger du?”

På frågan om det kan ligga något i advokat Tomas Nilssons utläggning om att det inte är så konstigt om Tito Beltrán uppfattar sig som utsatt för en komplott, höll hon med till viss del.

– Jag kan förstå att man uppfattar det som att folk gaddat ihop sig mot honom, säger hon.

– Vad menar du med att ni skulle haffa mig på trappan, utropar en mycket upprörd Tito Beltrán till åklagaren mitt under intervjun.

– Det var polisen... börjar Anna Håkansson svara, men då vänder Tito och går iväg mot Thomas Bodström.

– Varför ljuger du om att du inte känner Dahlström-Lannes, halvskriker han mot Bodström och en vakt får gå emellan och föra Tito Beltrán åt sidan.

En stund senare återkommer han när Bodström svarar på journalisternas frågor, men då har vakterna placerat sig strategiskt bakom hans rygg.

Senare förklarar han sig:

– Jag har rätt att försvara mig och konfrontera de som sprider lögner, säger han.