Artister ska vittna i Beltran-fallet

NYHETER

GÖTEBORG. Ett pärlband av artister kommer de närmaste dagarna att dyka upp i hovrätten i Göteborg.

De flesta av dem är kallade av åklagaren, som vill bevisa att Tito Beltrán inte bara är en världsberömd operastjärna utan också en våldtäktsman.

I dag vittnar också den person som var med och byggde anmälan mot Beltrán.

Under fredagen ska rätten i Göteborg höra på det inspelade förhöret från tingsrätten med Robert Wells. Man kommer också att ge tillfälle för parterna att ställa kompletterande frågor till Wells, men det kommer i så fall att ske på telefon.

Musiker vittnar

Rätten ska också höra två musiker som var med under Rhapsody in Rock-turnén, varav en är den ende person som såg barnflickan inne på Beltráns rum. Hon låg då mer eller mindre naken på Beltráns säng – utmattad efter massagen, enligt stjärnan själv.

Även producenten från turnén, Vicky van der Lancken och Beltráns tidigare ekonomiske rådgivare Bo Gustavsson ska höras. Och så ska även Monica Dahlström-Lannes.

Hon är en tidigare polis, som blev inblandad i åtalet mot Tito Beltrán på ovanliga vägar. Efter att Beltrán hade blivit friad för sexuella övergrepp mot underårig samt övergrepp i rättssak av Varbergs tingsrätt, kontaktade den lilla flickans pappa Monica Dahlström-Lannes för att granska den friande domen.

Nystade i rykte

Istället, eller möjligen också, började Monica Dahlström-Lannes att nysta i ryktet att Tito Beltrán hade våldtagit en barnflicka på turné i Skåne. Detta ledde så småningom till att hon tog kontakt med såväl Bert Karlsson, Carola Häggkvist, Robert Wells och framförallt Maria Lundqvist, vars barnflicka Tito Beltrán skulle ha utsatt för våldtäkten. Barnflickan själv, som varit tyst om det inträffade i åtta år, valde att nu berätta. Enligt egen utsago var det framförallt för att hjälpa den lilla flickan i Varberg.