Solchans i hela landet

SMHI: Uppehållsväder och solglimt i helgen

NYHETER

SMHI förutspår promenadväder i hela landet till helgen.

– I stort sett blir det uppehållsväder och generellt är det ett högtryck som ligger över hela landet. Men det blir en del problem med moln ändå, säger Sten Laurin, meteorolog SMHI.

På de allra flesta håll i landet finns det stora chanser till sol i helgen. Framförallt på västkusten och Norrland förutspås solen titta fram. Under lördagen förutspår SMHI att nordvästliga vindar sveper in med nya moln över sydöstra Sverige.

– Det kommer att bildas en del moln över Östersjön som följer med in över östra Svealand och Götaland. Men det finns chans till sol ändå. Framförallt på söndag, säger Sten Laurin.

Extra tröja

Den som inte vill sitta hemma och kura kan tvingas ta på sig en extra tröja. Temperaturerna är betydligt lägre än de varit vid motsvarande tidpunkt de två senaste åren.

– Eftersom vindarna kommer norrifrån i stället för nerifrån kontinenten blir temperaturerna betydligt lägre och ligger överlag mellan tio och femton grader, säger Sten Laurin.

Ingen lätt prognos

Enligt SMHI ska det i stort sett bli uppehållsväder i hela landet men det kan komma några regnstänk. Störst är risken på Gotland och Öland.

– Men det är inget lätt prognosläge på grund av att vindarna är svåra att förutspå, säger Sten Laurin.