29-årig kvinna mystiskt försvunnen

Senaste spåret: kläder, en öppnad chipspåse och en halvdrucken coca-cola i hennes låsta bil

NYHETER

En 29-årig kvinna från Piteå saknas sedan i morse.

Senaste spår: kläder, en öppnad chipspåse och en halvdrucken coca-cola.

Den 29-åriga kvinnan lämnade sitt hem i Piteå i fredags eftermiddag. På lördagen skulle hon på anställningsintervju i Jukkasjärvi – men dök aldrig upp.

Natten mellan fredag och lördag skulle hon ha övernattat hon bekanta i Gällivare, men inte heller där har hon visat sig.

På lördagsmorgonen larmade pojkvännen polisen.

Bilen funnen

Vid 16-tiden på lördagen fann de kvinnans bil i Gällivare. Bilen var låst och kvinnans ytterkläder låg kvar i bilen, uppger Norrländska Socialdemokraten. I baksätet låg kläder, en öppnad chipspåse och en halvdrucken coca-cola.

Polisen har nu inlett spaning efter kvinnan.

– Det verkar ju rätt konstigt. Om det hade varit något fel på bilen och hon fått lift så borde hon tagit med sig ytterkläderna, säger Erik Kummu, vakthavande länsbefäl hos polisen till nsd.se.

Söker med hundförare

Ännu vid 19-tiden på lördagskvällen uppger polisen att de står utan spår.

– Vi har inte hittat henne. Men nu ska vi söka igenom det område där bilen hittades med hundförare. Vi ska in i skogen och söka längs älven, säger Erik Kummu till aftonbladet.se.

Polisen har spårat kvinnans mobiltelefon till en plats nära det ställe bilen nu står på.

"Inte deprimerad"

– Vi har även försökt ringa. Men hon svarar inte, troligtvis ligger telefonen i bilen utan att vi hör den. Men vi ska in och kika i den nu. Dock verkar det som om hon har lämnat bilen frivilligt.

Enligt anhöriga är kvinnan inte deprimerad och skulle garanterat ha hört av sig om hon hade kunnat.

– Vi har ingen aning om vad som hänt. Det är det som är det svåra i sådana här fall. Allt är ju lite konstigt, det här händer nästan inte. Det är omöjligt att lista ut om det är en olycka, om hon har gått vilse i skogen eller om någon gjort henne illa. Och det kan ju finnas en naturlig förklaring, säger Erik Kummu.