Josef Fritzl blir hyresvärd

Ska hyra ut lägenheter i skräckhuset

Foto: KRISTER HANSSON
Det ökända huset i Amstetten sett från trädgårdssidan. Där ligger den tillbyggnad där dottern Elisabeth och hennes barn hölls i fångenskap.
NYHETER

Hyresgästerna i Josef Fritzls skräckhus flyttade raskt då hans brott blev kända.

Trots det hoppas skräckpappan nu tjäna en hacka – som hyresvärd.

Foto: AP
Skräckhusets framsida.

Han höll sin dotter inlåst i 24 år och är därtill pappa till hennes barn.

Dåden begick han i sitt eget hem, i en källare ingen annan hade tillträde till.

Nu hoppas han att folk åter ska vilja bo i huset.

Anlitat jurist

Åtminstone hoppas han kunna hyra ut lägenheterna. Därför har han anlitat en jurist som ska ta hand om egendomen och finna hyresgäster till några av de tre våningarna.

Det uppger The Telegraph.

I lägenheten högst upp bodde Josef Fritzl tillsammans med hustrun Rosemarie. Där tog de hand om tre av dotterns Elisabeths barn – som Josef är pappa till.

Fick bråttom att flytta

De andra lägenheterna hyrdes ut tills skräckpappan arresterades. De som då bodde där fick bråttom att flytta när hans brott blev kända.

– Vi stod inte ut med att bo så nära tortyrkällaren där vi påmindes om det som hänt varje dag. Därför ville vi inget annat än att flytta därifrån och starta ett nytt liv med våra barn någon annanstans.

Den österrikiska tidningen Kronen Zeitung konstaterar att det inte finns något som juridiskt hindrar Fritzl från att hyra ut den övre våningen. Källaren är dock avstängd tills rättegången har klarats av. Den beräknas starta i slutet av året.