Vittne kollapsade i Simpson-rättegång

Drama när nya rättegången mot O J Simpson inleddes

Foto: ap, reuters
Nyckelvittnet Bruce Formong kollapsade när den nya rättegången startade.
NYHETER

Ett nyckelvittne kollapsade när den nya rättegången mot O J Simpson inleddes i Las Vegas. Den forne skådespelaren och stjärnan i amerikansk fotboll anklagas för rån och kidnappning.

Bruce Fromong, som tog sig för bröstet och fick ledas från vittnesbåset och tas om hand av sjukvårdare, var det första vittnet i måndags. Domstolen sade att det var oklart om han skulle kunna fortsätta rättegången.

Han berättade för juryn att Simpson stormade in i ett hotellrum i Las Vegas för ett år sedan med beväpnade medhjälpare och tvingade till sig minnesföremål från sportvärlden värda tusentals dollar.

Djupt sårad

Fromong befann sig i hotellrummet för att sälja föremålen till en annan samlare. Simpson hävdar att minnesföremålen tillhörde honom, och att han inte kände till att två av hans medhjälpare var beväpnade.

Fromong kände Simpson redan före den extremt uppmärksammade rättegången om mordet på Simpsons fru Nicole Brown Simpson och hennes vän Ron Goldman 1994, och sade att han blivit djupt sårad av konfrontationen på hotellrummet.

Simpson frikändes för morden, men dömdes i ett civilmål 1997 till att betala 33,5 miljoner dollar till offrens anhöriga. Endast lite av den summan har utbetalats.

Om Simpson fälls denna gång riskerar han ett långt fängelsestraff.

TT