Borg utmanas – av läsarna

Många har antagit utmaningen och skapat alternativa budgetar - på måndag jämför vi, satsar regeringen rätt?

NYHETER

Småbarnsmamman Anna vill ha gratis förskola.

Taxichaffisen Mikael önskar bättre vägar i Norrland.

Studenten Viktor hoppas på mer till vård och skola.

Många antagit aftonbladet.se:s utmaning och fördelat regeringens 30 budgetmiljarder.

På måndag jämför vi. Vilken budget är bäst - Borgs, eller läsarnas?

När finansminister Anders Borg tar höstbudgeten i famn och går till riksdagen på måndag är det mesta av innehållet redan känt.

De dryga 30 budgetmiljarderna går till sänkt skatt för de som jobbar, sänkt skatt för pensionärer, mer pengar till vägar, järnväg, forskning och psykiatri. Bland annat.

Frågade läsarna

Men satsar regeringen och Anders Borg rätt?

Vi ställde frågan till läsarna och de senaste dagarna har alternativa budgetar strömmat in. I dag kan du läsa om Fredrik och Johanna som vill ge bort det mesta i bistånd och om Kent som tycker att polisen behöver mer resurser.

På måndag morgon låter vi finansministern spela huvudrollen och rapporterar direkt från budgetdebatten i riksdagen. På eftermiddagen är det läsarnas tur.

Borg chattar

Då presenterar vi deras alternativ till regeringens satsningar. Är det skattesänkningar vi vill ha? Eller borde Reinfeldt och de andra ha lagt mer på välfärd, eller kanske på Sveriges försvar?

På kvällen ställs finansminister Borg till svars i en chatt med aftonbladet.se:s läsare.

Under tiden kan du fortsätta att göra som många andra redan har gjort - bli finansminister för en liten stund. Här intill kan du läsa hur det går till.