Hittade 26 miljoner dollar

Polisrazzia hos ökänd knarkkartell i Mexiko

Foto: AFP
NYHETER

Det var under en razzia hos en ökänd knarkkartell i staden Cuilacan polisen gjorde det enorma pengafyndet. Mer än 26 miljoner dollar beslagtogs. Fyndet tros vara det näst största kontantfyndet i historien.

Foto: AFP

Mexikanska soldater på jakt efter de stora knarkkartellerna i landet har beslagtagit en enorm mängd kontanter. Över 26 miljoner dollar, ungefär 175 miljoner kronor, hittades i ett hus i staden Cuilacan, ett område som styrs av knarkkartellen Sinaloa som styrs av Mexikos mest eftersökta man Joaquin "Shorty" Guzman, skriver Daily Mail.

De 26 miljonerna sägs vara den andra största pengamängden någonsin som beslagtagits. Förra året beslagtog den Mexikanska polisen, vad som tros vara det största pengafyndet någonsin, 206 miljoner dollar i bankväxlar, nästan 1,4 miljarder kronor. Värdepapperna var den gången nerpackat och gömt i väskor och garderober hos en knarkkung i Mexiko City.

Kamp mot kartellerna

Mexikos president Felipe Calderon har de senaste två åren fört ett hårt krig mot knarkkartellerna i Mexiko. Polisen har lyckats beslag ta en mängd vapen, knark och kontanter men har fortfarande inte lyckats stoppa våldet mellan kartellerna. Över 2700 personer har mördats av de olika knarkkartellerna bara i år.

Den Mexikanska staten Sinaloa är en av de primära smuggelrutterna, för sydamerikanskt kokain och andra droger, upp till den amerikanskagränsen och vidare in i Nordamerika.