Två döda i tragisk frontalkrock

Lagkamrater blev vittne till olyckan där fyra av deras vänner skadades

NYHETER

Strax innan fyra på lördagseftermiddagen frontalkrockade två personbilar vid Glabo söder om Västervik.

De båda förarna omkom och fyra tonårspojkar skadades.

Det var strax innan 16 på lördagseftermiddagen som den tragiska dödsolyckan inträffade vid Glabo, 35 kilometer söder om Västervik. En bil som färdades söderut kom av okänd anledning över på fel sida av vägen och frontalkrockade med en annan bil. Den bilen åkte sedan vidare in i en bergvägg.

Lagkamraterna blev vittne

I bilen som färdades i södergående riktning fanns endast föraren. I den andra bilen färdades en man och fyra tonårspojkar i 14–15-årsåldern, uppger TT.

— Minst två personer har omkommit och ytterligare fyra personer är mycket allvarligt skdade, sade Alf Jacobsson, vakthavande befäl på Kalmarpolisen till aftonbladet.se.

Senare på kvällen berättar han för TT att de avlidna är två män, de båda förarna. En född 1933 och en man född 1958.

En av de fyra pojkarna skadades mycket allvarligt och har opererats akut, de tre andra fick lindrigare skador, uppger Västerviks sjukhus där pojkarna vårdas.

Tonårspojkarna tillhörde ett fotbollslag från Västervik och i bilarna bakom åkte flera av deras lagkamrater som blev vittne till olyckan.

– Det var flera bilar i karavan på väg hemåt. Kommunens posomgrupp (krisgrupp) har varit inkopplad, säger Alf Jacobsson till TT.

Stängdes av

En stor räddningsinsats med polis, räddningstjänst och ambulanspersonal fanns snabbt på plats och E22:an stängdes av i båda riktningar.

På grund av den stora räddningsinsatsen förblev E22:an avstängd under flera timmar.