Skandalmatch när juniorlag möttes

Domaren: Jag har aldrig varit med om något liknande

NYHETER

Det skulle ha varit en helt vanlig seriematch.

Men matchen mellan Arvikas och Kronoparkens juniorlag fick avbrytas.

Skälet: Grova påhopp, slagsmål och tumult.

– Det var fullständigt kaos, säger domaren Lars Zetterström till Värmlands folkblad.

Det var på Viksvallen i Arvika i lördags som den så kallade skandalmatchen ägde rum. Pojkarna som är födda 1990 och 1991 skulle spela fotboll men istället blev det slagsmål.

Upprinnelsen till bråket ska ha varit att en Arvikaspelare fälldes utan att tilldömas frispark. Han blev osams med en spelaren i Kronoparken. Fler spelare la sig i bråket och en spelare i Kronoparken tappade besinningen och attackerade en motståndare med sparkar mot magen, skriver Värmlands folkblad.

Bälte som vapen

Domaren Lars Zetterström fick efter 41 minuter avbryta matchen.

Snart efter det uppstod dock kalabalik på läktaren. Arvikaspelaren som hade blivit utvisad blev osams med en pappa till en av pojkarna i Kronoparken. Det slutade med bråk och enligt Värmlands Folkblad ska föräldern ha ryckt av sig sitt bälte för att använda det som vapen.

– Jag har dömt fotboll sedan 1981. Men jag har aldrig varit med om något liknande. Det var ju fullständigt kaos. Det hade varit omöjligt att fortsätta matchen, det hade nästan kunnat bli krig, säger domaren Lars Zetterström till Värmlands folkblad.

Skäms

Kronoparkens tränare Jabbar Mohamidi uppger att det var Arvikaspelarna som startade bråket och uppträdde provocerande. Han säger till tidningen att han försökte stoppa bråket men att det var förgäves.

– Det här är nog det värsta jag varit med om. Jag skäms över laget precis som de i Kronoparken gör. Och den spelaren som uppträdde illa i vårt lag kommer inte få spela fotboll på väldigt länge. Sedan får vi se vad förbundet säger, Paul Olausson som är sportchef i Arvika Fotboll.

Disciplinnämnden kan ännu inte uttala sig om ärendet.

ARTIKELN HANDLAR OM