Josef Fritlz tillbaka i skräckkällaren

Foto: ap
Josef Fritzl som i 24 år våldtog och höll sin dotter fången i källaren och där hon också födde sju barn har nu varit tillbaka i huset där polisen vallade runt Fritzl.
NYHETER

Här återvänder Josef Fritzl till källaren i Amstetten.

Detta är första gången som 73-åringen besöker huset sedan han greps i april.

Foto: krister hansson
Huset där Josef Fritzl höll sina barn och barnbarn fågna i österrikiska Amstetten.

I sällskap av flera poliser anlände Josef Fritzl till Ybbstrasse i Amstetten på fredagen. Sedan gripandet i april har utredningen om händelserna i familjens källare sakta gått framåt men det finns fortfarande många frågetecken.

Josef Fritzl har erkänt att han kidnappade dottern Elisabeth Fritzl när hon var 18 år och utnyttjade henne sexuellt vid ett flertal tillfällen.

Ståldörr

I 24 år bodde dottern i källaren och födde sju barn under fångenskapet. Fritzl har erkänt att han är pappa till samtliga barn. Ett av barnen dog kort efter födseln och 73-åringen har erkänt att han eldade upp kroppen i ugnen.

Josef Fritzls advokater hävdar att Elisabeth och barnen kunde lämna källaren. Utredarna är av en annan åsikt och menar att ståldörren blockerades av galler som gjorde det omöjligt att ta sig ut, skriver Sky News. Kvinnan och barnen var beroende av Josef Fritzl och hade kunnat dö om en nödsituation uppstått i källaren, menar man.

Tidlås

Syftet med besöket på Ybbstrasse var delvis att klargöra hur ståldörrren var konstruerad. Fritzl menar att dörren hade någon form av tidlås – något som utredarna inte kunnat styrka.

– Jag är inget monster, det fanns ett tidlås. Om dessa idioter inte kan hitta det måste jag visa dem personligen, sa Josef Fritzl enligt tidningen Daily Mail.