”Det vore skönt att få ett slut på det”

En man anhållen misstänkt för mord

NYHETER

Nathalie Johansen, 20, försvann från sitt hem efter ett bråk med pojkvännen.

När en kvinnokropp hittades på en åker utanför Herrljunga informerades Nathalies anhöriga tidigt om upptäckten.

– Det blir ändå på något sätt skönt att få slut på det hela, att få veta. Men än vet vi ju inget säkert, inget har bekräftats, säger mormor Karin till Aftonbladet.

Foto: Foto: PRIVAT
Polisen utesluter inte att den hittade kvinnan kan vara saknade Nathalie Johansen, 20, som försvann fyra mil från fyndplatsen i maj i år.

Klockan var någon gång mellan 19 och 20 i mitten maj när Nathalie Johansen lämnade lägenheten i Alingsås. Enligt pojkvännen tog hon med sig några sedlar ur plånboken och försvann.

Det var sista gången som hon sågs i livet. Det dröjde bara några dagar innan polisen började misstänka att ett brott låg bakom försvinnandet.

Flera tips

Efter samråd med Nathalies anhöriga gick polisen ut och vädjade till allmänheten för att få fram upplysningar.

Försvinnandet uppmärksammades i lokal- och rikstäckande medier och tipsen började strömma in till polisen.

Stora resurser lades på att hitta Nathalie Johansen. Hundpatruller sökte igenom stora områden i närheten av 20-åringens bostad och arbetsplats. Sökandet kretsade även kring sjön Gerdsken och ett stort antal frivilliga deltog i skallgångskedjor – allt utan resultat.

Fyra dagar efter försvinnandet greps Nathalies pojkvän men släpptes i brist på bevis.

På lördagen larmade en lantbrukaren polisen efter att han hittat en död kvinna invid Fölene kyrka, strax utanför Herrljunga. Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten var kroppen var helt eller delvis nedgrävd.

Identiteten inte fastställd

För Nathalies anhöriga har de senaste månaderna varit mardrömslika. Kort efter upptäckten vid kyrkan informerade polisen familjen, även om identiteten inte fastställts. Och senare fick de veta att en ung man anhållits. Nathalies mamma orkade inte prata, men mormor Karin försökte förklara hur de kände sig.

– Det blir ändå på något sätt skönt att få slut på det hela, att få veta. Men än vet vi ju inget säkert, inget har bekräftats.