Kraftig explosion i Libanon

Flera döda i smällen

Foto: Reuters
Libanesiska polismän och soldater säkrar platsen där en militärbuss sprängdes i Tripoli i norra Libanon på måndagen.
NYHETER

En kraftig explosion skakade staden Tripoli i norra Libanon på måndagen.

Enligt ögonvittnen var det en buss med libanesiska soldater som exploderade. Minst fem dödades och flera personer – även civila – uppges ha skadats.

Uppgifterna om hur många som dött till följd av måndagsmorgonens explosion i Libanon går delvis isär. Reuters uppger att minst fem personer dött och 17 skadats medan den libanesiska tv-kanalen Future News rapporterar om minst tio döda eller skadade. Enligt nyhetsbyrån AP bekräftar nu Libanesiska talespersoner att antalet döda är fem medan 25 personer har skadats. Tre av de avlidna var soldater.

Sprängdes via fjärrkontroll

En bil ska ha parkerats full med sprängämnen vid sidan av vägen och sedan sprängts via fjärrkontroll när militärbussen körde förbi. Sprängämnena var blandade med metallkulor för största möjliga skadegörelse, uppger talespersoner till AP.

Rusningstrafik

Explosionen inträffade i morgonens rusningstrafik i området Buhsas i stadens södra delar och var den andra dödliga attacken mot militära trupper i norra Libanon på mindre än två månader, uppger AP.

För sex veckor sedan inträffade liknande explosion i Tripoli, också den riktades mot en militärbuss. Vid det tillfället dog 15 personer varav tio var soldater.

TT-Reuters, AP