”Jag kan inte förstå att vi släppte in honom i vår familj”

Nathalies mamma om sorgen efter dottern

1 av 2 | Foto: THOMAS JOHANSSON
Känner avsky Nathalies mamma Lillemor Johansen har levt med ovissheten i flera månader. I går fick hon veta att pojkvännen dödat Nathalie.
NYHETER

ALINGSÅS. Familjen vägrade sluta hoppas på att få se henne vid liv.

I går kom beskedet de fasat för. Nathalie Johansen dödades av sin pojkvän.

– Jag är riktigt förbannad, jag kan inte förstå att vi släppte in honom i vår familj, säger Nathalies mamma Lillemor.

I månader har hon pendlat mellan hopp och förtvivlan.

Sedan dottern Nathalie försvann efter ett gräl med den nye sambon den 15 maj har livet varit ett helvete för Lillemor Johansen.

Väntat förtvivlat

Dag och natt har hon, hennes sambo, Nathalies syskon, mormor och alla vänner och bekanta förtvivlat väntat på henne. Människor från hela landet har hört av sig och stöttat familjen med brev och varma hälsningar.

Något som hjälp dem att klara av den svåra tiden av ovisshet.

När Lillemor i förrgår fick höra att en okänd kropp hade hittats, förstod hon innerst inne att det måste vara hennes dotter. Och att pojkvännen var den skyldige.

– Direkt när jag hörde talas om platsen förstod jag att det måste vara hon. Jag visste att hans mamma bodde där och det har ju inte figurerat några andra personer än han i hela utredningen, säger hon.

Känner avsky

Lillemor har aldrig varit där och hälsat på, men hon har träffat pojkvännen vid flera tillfällen.

Nu känner hon bara avsky mot honom.

– Jag kan inte förstå hur han kunde göra min dotter illa och sen låta oss lida så här länge. Han har bara tänkt på sig själv. Jag är riktigt förbannad och jag kan inte förstå att vi släppte in honom i vår familj, säger Lillemor.

Väntade på besked

I hemmet i Alingsås samlades i går den närmsta familjen för att sörja. Hela dagen väntade de på bekräftelse från rättsläkaren om på att det var Nathalies kropp som hittats.

– Hennes lillasyster är elva år, hon är helt i chocktillstånd. Hon tycker det är otäckt att den person som hon trodde tyckte om hennes syster nu kan ha mördat henne. Men hon har sagt att hon vägrar att gråta innan hon fått det bekräftat, sa Lillemor till Aftonbladet strax före erkännandet.

Erkände i går

I polishuset knappt två kilometer därifrån gav pojkvännen till slut efter för polisens frågor.

Vid tre på eftermiddagen erkände han hur han dödade och begravde Nathalie. Familjen fick beskedet personligen av poliserna.

– Vi hade hoppats in i det sista, nu vill vi vara för oss själva med våra tankar, säger mormor Karin.