Har berättat hur mordet gick till

NYHETER

Den 21-årige man som misstänks för mordet på Nathalie Johansen har begärts häktad.

Häktningsförhandlingen hölls i dag..

– Han har redogjort för hur mordet gick till, säger chefsåklagare Urban Svenkvist.

Efter flera timmar i polisförhör erkände Nathalies pojkvän i går att det är han som ligger bakom hennes död. Han hade då levt med sin lögn sedan den 15 maj i år.

På måndagen begärde chefsåklagare Urban Svenkvist, som leder förundersökningen, 21-åringen häktad för mord. Häktningsförhandlingen kommer att hållas i morgon, tisdag, i Alingsås.

Har redogjort för mordet

Enligt Svenkvist ska utredarna vid det här laget ha en klar bild över hur mordet har gått till.

– Den misstänkte är inte färdighörd, men har kunnat redogöra för händelsen. Jag tycker att vi har en tydlig bild, säger åklagaren.

Nathalies pojkvän blev tidigt skäligen misstänkt för försvinnandet. Han togs in till förhör, men släpptes igen trots att misstankarna kvarstod. När kroppen hittades i lördags i närheten av hans föräldrahem fastslogs brottsrubriceringen mord.

Teg genom förhören

Under de månader som gått har pojkvännen förhörts av polisen vid tre tillfällen utan att avslöja sin hemlighet.

Finns det någon risk att han har försvårat för utredningen under tiden?

– Nej inte som jag ser det i nuläget. Utredningen fick ett genombrott när kroppen hittades och brottet kan nu klaras upp.

Åklagaren och polisens utredare väntar nu på att den rättsmedicinska undersökningen ska slå fast identifieringen av kroppen. Det ska ske under måndagen eller tisdagen, enligt Urban Svenkvist.

Därefter kommer ytterligare en rättsmedicinsk undersökning att göras som ska fastställa dödsorsaken.

Aftonbladet.se har sökt 21-åringens advokat Per Aronsson, men han låter meddela att han vill inte ge någon kommentar förrän efter häktningsförhandlingen.