Hittade döttrarnas kroppar i frysen

Mamma misstänks ha dödat sina adoptivbarn

Foto: AP
Hittades i frysen I frysen i källaren i Renee Bowmans bostad i Lusby i södra Maryland, USA, påträffades de två barnkropparna. Polisen misstänker att det är kvarlevorna efter två av hennes adoptivbarn.
NYHETER

En blåslagen, svältande sjuårig flicka fick myndigheterna i Maryland att fatta misstankar.

Utredningen ledde till en fruktansvärd upptäckt.

I frysen förvarade adoptivmamman flickans två döda systrar.

De var nio och elva år gamla. Kropparna efter de två små flickorna hittades i den 43-åriga adoptivmamman Renee Bowmans hem i Lusby i södra Maryland, USA.

– Vi tror att det är adoptivmamman som har gjort sig skyldig till detta dåd, säger Bobby Jones vid Calvert County Sheriff till nyhetsbyrån AP.

Totalt hade Renee Bowman tre flickor som samtliga hade varit fosterbarn innan Bowman hade fått adoptera dem. Den äldsta flickan adopteras 2001. Tre år senare adopterade Bowman de två andra flickorna.

Hoppade från andra våningen

Den fruktansvärda upptäckten gjorde i Renee Bowmans hem i lördags. Polisen ville utreda om barnen vanvårdades, efter att kvinnans yngsta adoptivdotter hade påträffats svältande, sårig och blåslagen ute på gatan. På halsen hade hon märken efter ett rep eller en snara.

– Jag frågade om hon mådde bra. Hon svarade "nej". Hon sa " min mamma slår ihjäl mig", berättar den 21-årige grannen Phillip Garrett som hittade flickan.

Han berättar att den lilla flickan smet ut ur sitt låsta sovrum genom att hoppa ut genom fönstret på andra våningen. Sedan gick hon från dörr till dörr och knackade på för att få hjälp av någon.

Garrett som bor två hus ner på gatan från Bowman tog med flickan till en granne, ringde 911 och beställde en pizza åt henne. Flickan berättade för honom att hon inte hade ätit sedan i tisdags.

Garrett har träffat flickans adoptivmamma vid ett tillfälle och beskriver henne som "mycket sliten".

– Hon verkade inte ha alla hästar hemma, säger Garrett.

Döda i sju månader

I frysen i källaren i Renee Bowmans bostad påträffades barnkropparna. Mamman uppgav för polisen att flickornas kvarlevor hade förvarats i frysen i minst sju månader. Kvarlevorna tog hon med sig när hon i februari flyttade från sin tidigare bostad i närbelägna Rockville

Renee Bowman är häktad, misstänkt för barnmisshandel. Hon har erkänt att hon har misshandlat 7-åringen med en sko. Till polisen har hon sagt att hon visste att det var fel att slå 7-åringen. Hon uppger att hon inte kan kontrollera sig själv och behöver hjälp.

Renee Bowman är ännu inte häktad för dubbelmordet.

Polisen arbetar dock med utgångspunkten att de två andra flickorna har mördats och kropparna kommer obduceras för att fastställa flickornas identitet och dödsorsak. Man utreder också när flickorna senast sågs i livet.

Polisen uppger att Bowman har en pojkvän som samarbetar med dem. Mannen lever inte tillsammans med Bowman och är inte pappa till barnen. Det är oklart om mannen är misstänkt för något brott.

Den sjuåriga flickan vårdas nu på sjukhus och kommer omhändertas av myndigheterna.