Misstänkta bombmän inringade

NYHETER

Trollhättepolisen har ringat in en kriminell gruppering som misstänks ha utfört bombattentatet mot chefsåklagare Barbro Jönssons hus, uppger TV 4 Nyheterna Väst.

Barbro Jönsson lämnar jobbet som chefsåklagare i Uddevalla.

Polisen saknar än så länge tillräckliga bevis för att gripa någon för brottet, men uppger att den gruppering som misstänks ha planerat och utfört bombattentatet mot åklagarens hus har ringats in.

– Vi är ganska säkra på en grupp av människor som ligger bakom det här men utredningsläget är inte sådant i dag att vi är framme vid en skälig misstanke på en särskild person, säger Thord Haraldsson, kriminalkommissarie i Trollhättan till TV 4 Nyheterna Väst.

På frågan varför man avslöjar detta nu svarar Thord Haraldsson:

– Utredningen har pågått en lång tid och vi tycker att vi kan bekräfta det här just nu, säger Thord Haraldsson.

Snart ett år sedan

Om två veckor är det ett år sedan sprängningen vid chefsåklagare Barbro Jönssons bostad i Trollhättan.

Polisen bekräftar också att man nu är helt säker på att brottet är kopplat till hennes yrkesroll som åklagare, men inte på vilket sätt.

Bombattentaten ägde rum en vecka före en rättegång mot sex personer med kopplingar till Brödraskapet Wolfpack, där Barbro Jönsson var åklagare.

Thord Haraldsson vill nu inte peka ut en enskild grupp som skyldig till bombattentatet, utan säger bara att det handlar om gängkriminalitet.

TT