Skötare i Junsele biten av tiger

”Tigern lekte med sitt byte”

NYHETER

En djurskötare på Junsele djurpark utanför Sollefteå blev på lördagsmorgonen biten av en tiger.

Han räddades av sin mobil.

– Han ringde mig och sa att han var i fara, säger Ulf Henriksson, djurskötare och ägare av djurparken.

För mannen, född -46, var det en morgon som alla andra. Han var ute på tigerns gård och kontrollerade stängseln, så som de ska göra varje dag.

Men någonstans hade något gått fel.

Plötsligt märker han att han inte är ensam innanför stängseln – varpå tigern anfaller honom.

Kompisar med djuren

– Av någon anledning kom tigern ut i hägnet tillsammans med mannen. Hur det gick till vet jag inte, säger Ulf Henriksson, djurskötare och ägare av djurparken.

Han har inte varit i kontakt med djurskötaren ännu, men säger att han enligt sjukhuset mår hyfsat bra.

Var det fara för hans liv?

– Det är alltid farligt att hamna i en sån här situation. Det är stora kattdjur på 200 kilo. I det här fallet ville han leka med djurskötaren, vi är ju kompisar med djuren.

Hur kom han ut ur buren?

– Han ringde mig på sin mobil. Det tog en kvart innan jag kom dit. Jag ropade på tigern, lockade in honom och samtidigt kom de från räddningstjänsten och hjälpte vår kille.

Märken av tänder

Enligt polisen ledde ”leksituationen” till att mannen fick skador på nacke, händer och fötter. Han ska även ha tandavsättningsmärken på andra delar av kroppen.

Djurskötaren uppges inte vara allvarligt skadad. Han chockades dock svårt av händelsen och var inte talbar när polispatrullen kom på plats.

– Vi måste prata med mannen så fort vi får möjlighet, säger Tommy Nygren, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Mannen är en erfaren djurskötare. Han har arbetat på Junsele djurpark sedan mitten av 70-talet och med tigrar sedan de kom till parken 1992.

ARTIKELN HANDLAR OM