Ökat barnfylleri i Storbritannien

130 barn under tio år behandlas varje år

NYHETER

I dag presenterades nya siffror om barn och tonåringars alkoholproblem i England och siffrorna visade på en lavinartad ökning. Värst var gruppen 16 till 17-åringar men över 100 barn under tio år behandlas årligen för alkoholrelaterade problem.

— Skandalöst, säger Dan Foster, talseman för Liberal Democrats, enligt Times online.

Var tredje dag behandlas ett barn under tio år på sjukhus för alkoholproblem och tonårsfyllerierna bara ökar, det visar nya siffror som det engelska hälsodepartementet tagit fram, skriver Timesonline.

Mellan 2002 och 2007 har 648 barn, yngre än tonåren, behandlats för alkoholförgiftning. Om man räknar alla under 16 ökar siffran under samma period till 24 000.

Värsta åldern

Siffrorna, som avslöjades av "Liberal democrats" inför lanseringen av deras strategi att tackla problemet med tonårsfylleri, visade att det var allra värst i åldersgruppen 16-17 år.

12 500 tonåringar i den åldersgruppen hade under perioden 2002- 2007 blivit intagna på akutmottagningar för alkoholrelaterade problem, en öknining med 95 procent under perioden.

— Det är skandalöst att så många barn i så ung ålder behandlas på sjukhus. Ministrar måste nu se över systemet, som ska förhindra att så unga barn kan ha tillgång till så skadliga ämnen, sa Don Foster, en talesman för "Liberal Deocrats" enligt den brittiska tidningen Times online.