OFFER FÖR MAFFIAN

Småbarnspapporna Daniel, 31, och Peter, 41, tros vara mördade

Foto: PRIVAT
FÖRSVUNNA I september överföll någon överföll Daniel Olsson (till vänster) utanför hans hem i Uddevalla. I oktober hörde grannarna en bil starta utanför Peter Larssons hus i Ljungskile. Sedan dess är båda saknade.
NYHETER

UDDEVALLA. Kärleksfulla småbarnspappor.

Och hänsynslösa i sina affärer med Hells Angels och Bandidos.

Nu är båda försvunna.

– Jag är förtvivlad för att jag inte förstod. Eller frågade, säger Agneta Bergh, syster till Daniel Olsson, 31.

Foto: Foto: ANDERS DEROS
Daniels Olssons syster Agneta Bergh.

Polisen misstänker att de båda männen har mördats. Daniel Olsson, 31, försvann utanför bostaden i centrala Uddevalla i slutet av september. Peter Larsson, 41, fördes bort från sin mångmiljonvilla i Ljungskile drygt två veckor senare.

Agneta Bergh säger:

– Jag trodde att jag kände Daniel väldigt väl och att vi hade en väldigt nära relation. Men jag ville inte fråga, kanske för att jag innerst inne inte ville veta.

– Stundtals är jag väldigt arg på honom för att han utsätter sig och oss för detta.

Tog hand om lillebror

Hon var 15 år när lillebror Daniel föddes.

– Han var sladdbarn. Jag tog hand om honom ibland när mor och far var bortresta eller behövde barnvakt av andra skäl. Han var väldigt, väldigt söt och väldigt glad. Och nog ganska lätt jämfört med oss tre andra syskon, i alla fall enligt vår mamma, säger Agneta Bergh.

Han bodde hos storasyster över helgen ibland.

– Ibland följde jag med till skolan om det var något. Det var väl lite fräckare att ha med syrran än föräldrarna, som Daniel uppfattade som gamla, säger systern.

Valde att jobba svart

Daniel Olsson startade 2001 sitt första företag, ett handelsbolag, ihop med en kompis.

– Daniel skulle jobba, kompisen sköta bokföringen. Oklarheter dök upp, bokföringen försvann. Den andre stack och lämnade moms och skatter obetalda. Daniel försökte komma överens med skattemyndigheten om att betala hälften av skulden men fick nej.

– Jag tror det var då han bestämde sig: “Då kör jag svart”, säger Agneta Bergh.

Deras föräldrar, som börjar bli gamla, är förkrossade.

– Det är en dubbel sorg. Dels förlusten av ett barn, dels har de nu fått reda på att deras son inte levde som de trodde, säger Agneta Bergh.

Själv anade hon att allt kanske inte stod rätt till.

– Jag visste att han åtalats för grova ekonomiska brott och suttit häktad. Och att han var tuff i affärer. Men jag hade ingen aning om kopplingen till Hells Angels och Bandidos. Det fanns inte i min tankevärld att det skulle kunna gå till handgripligheter, säger systern.

Ville plugga

Daniel bytte efternamn, från Smith till Olsson, när han gifte sig. Han behöll det även efter skilsmässan.

– Nu var han sugen på att plugga och hade börjat läsa in matten på komvux. De sista månaderna hade vi väldigt, väldigt mycket kontakt. Kanske försökte han hitta en väg att komma till ro med sig själv, säger Agneta Bergh.

Hon och familjen har utfäst en belöning på 100 000 kronor till den som lämnar avgörande tips. De tror inte att Daniel Olsson har försvunnit frivilligt.

– Jag tror det blev för sent för honom att dra sig ur. Han var insyltad i för mycket och hade för mycket kunskap, säger Agneta Bergh.

Drömmer om Peter

Också Peter Larsson, 41, beskrivs som en omtänksam och sympatisk person privat. Hans lillasyster Ann-Louise säger:

– Han jobbade mycket men såg alltid till att han hann träna. Och jag kan inte förstå kopplingen till Hells Angels och Bandidos.

Hon har flera gånger drömt att han är vid liv. I drömmen säger han:

– Allt är lugnt, jag kommer om ett tag.

FAKTA

MOBILEN LÅG KVAR

Fredagen 26 september. Daniel Olsson, 31, har besökt sin pappa ihop med sina syskon och återvänder till sin lägenhet i centrala Uddevalla vid 14-tiden.

På måndagen hittar hans syster hans olåsta bil – med mobilen inuti. Sen dess är han försvunnen.

Måndag 13 oktober. Klockan tre på natten tar sig någon eller några in i 41-årige Peter Larssons mångmiljonvilla i Ljungskile i Uddevalla kommun. Grannar hör en bil med V6- eller V8-motor starta.

Brytmärken på dörren och ett nerrivet räcke visar att något allvarligt hänt. Sen dess är Peter Larsson försvunnen.

I våras sköt okända personer med automatvapen mot Peter Larssons hus.

Han levde i skräck – mitt under hans 40-årsfest trängde sig en man in och hotade honom. Denne man är nu aktuell i polisens utredning.