Tolvåring attackerad och hotad

NYHETER

En tolvårig flicka attackerades och hotades till livet på måndagen när hon var på väg hem från skolan i Karlskoga, uppger lokala medier.

Det är tredje gången på kort tid som unga tonårsflickor attackerats i området.

Den tolvåriga flickan attackerades av en man i 40–45-årsåldern när hon var på väg hem från skolan. Enligt Karlskoga-kuriren promenerade flickan på en gång/cykelbana när mannen slet tag i hennes arm.

Flickan boxade mannen i magen och lyckades slita sig loss.

När flickan kom hem larmade hennes pappa polisen.

– Enligt flickan ska mannen ha sagt ”Jag ska döda dig” samtidigt som han tog tag i hennes arm, säger Bo Rosendahl, vakthavande befäl vid Örebropolisen till Karlskoga kuriren.

Tredje på kort tid

Dagens händelse är den tredje på kort tid då unga flickor råkat illa ut i området.

– Det är väldigt tragiskt om det går en sjuk person där ute som antastar barn. Men förhoppningsvis får vi tips så att vi kan koppla ihop det här med tidigare överfall och kanske också få fram en misstänkt, säger Bo Rosendahl, till tidningen.

I oktober inträffade två incidenter med unga flickor i området.

En 13-åring flicka som överfölls i början av oktober släpades med ett 20-tal meter innan hon lyckades bli fri. Dagen därpå fick en flicka i 15-årsåldern ett slag i bakhuvudet av en man som försökte få stopp på henne när hon kom cyklande.

Kan vara samma man

I nuläget har polisen ingen misstänkt för dagens överfall. De vet inte heller om det fnns något samband mellan de tre attackerna, uppger Karlskoga Kuriren.

Till aftonbladet.se säger polisen att det ”kan vara så”:

– Det är svårt att säga. Men flickorna har råkat illa ut på i stort sett samma ställe. Chansen finns att det är samma man, säger Stefan Ekberg vakthavande befäl vid polisen i Örebro län till aftonbladet.se.