Kastade för att hjälpa cancersjuka Weronika

Slog rekord - i kast med tvättmaskin.

Foto: all over press
Dariusz Stowik in action.
NYHETER

Kast med liten boll i all ära men Dariusz Stowik har tagit det ett steg längre. I fredags tog han sig in i Guiness rekordbok som mästare i kast med tvättmaskin. Kastet dedikerade han till en 14-årig flickas kamp mot leukemi.

Foto: all over press
Dariusz Stowik och Weronika.

I fredags slog Dariusz Stowik,30, från Polen nytt världsrekord i kast med tvättmaskin. Stowik lyckades få i väg den 48 kilo tunga maskinen hela 3,5 meter och slog den australiensiska rekordhållaren Bill Lindons rekord med 22 centimeter, uppger polskieradio.pl.

Stowik som inte bara kastar tvättmaskiner, utan även en hel del andra maskiner, möbler och övriga tunga föremål, är även känd som diskuskastare.

För fem år sedan slog han rekord i att putta bilar, den gången vann han 100 000 dollar som han donerade till en kanadensisk pojke som kämpade mot cancer.

Kastet med tvättmaskinen dedikerade han till 14-åriga Weronika som lider av leukemi. Rörelsen ”Throw for cure”, som Stowik är engagerad i, initierades av borgmästaren i Bialogard, Stefan Strzalkowski, som en gång i tiden var mästare i att rulla öltunnor.

Strzalkowski berättade, för polskiradio, att Weronika skulle få en ny laptop för att Stowik slog rekordet.

ARTIKELN HANDLAR OM