”Jag trodde jag skulle dö”

Misshandlad cheerleader talar ut om den brutala attacken.

Foto: ABCnews.com
Victoria Lindsay talade ut exklusivt i Good Morning America
NYHETER

För sju månader sedan blev 17-åriga Victoria Lindsay svårt misshandlad av sina vänninor. Nu pratar hon för första gången ut om den brutala attacken, som vännerna även filmafr och lade ut på nätet.

Foto: Foto: ALL OVER PRESS/SPLASH NEWS
Den råa misshandeln filmades och lades ut på Youtube på internet. Offret Victoria Lindsay (till höger) riskerade bestående skador.

17-åriga Victoria Lindsay var en helt vanlig amerikansk cheerleader i Florida. Omringad av goda vänner och populär i skolan.

Men en dag för sju månader sedan förändrades allt när hon av en kompis lurades till ett hus där ett gäng på åtta av hennes kompisar väntade.

Tjejkompisarna misshandlade Victoria svårt, under en halvtimme slog, sparkade och dunkade de henne i väggar. Misshandeln var så grov att Victoria bitvis förlorade medvetandet.

– Jag insåg snabbt att jag inte kunde göra motstånd, de var för många. Jag trodde jag skulle dö, jag gjorde bara vad jag kunde för att skydda mig själv, sade Victoria Lindsay, på tv-programmet ”Good Morning America” på ABC i måndags, när hon för första gången berättade om den brutala attacken.

Misshandeln filmades och lades sedan ut på nätet där den spreds snabbt. I filmen kan man se hur flera tjejer ger sig på Lindsay, skriker och misshandlar henne.

– Jag förstår inte hur de kunde göra så mot mig, jag vet det fortfarande inte sade Victoria.

Mår bra

Victoria mår i dag under omständigheterna bra. Hon kan fortfarande inte se helt klart på de vänstra ögat men i övrigt har hon inte längre några fysiska men av attacken. Men hon berättar att hon har väldigt svårt att lita på människor och blir ofta rädd.

Hennes föräldrar Patrick and Talisa Lindsay var chockade när de förstod vad som hänt deras flicka.

– När jag kom till sjukhuset såg jag en svårt misshandlad flicka och gick därifrån. När jag gick ut ur rummet började hon gråta, då förstod jag att det var min flicka, sade hennes pappa i tv-inslaget.

Fem åtalade

Åtta flickor greps i april för misshandeln men tre av dem släpptes, de fem andra är nu åtalde, uppger ABC.

Flickor är i åldern 15-18. De nekar alla till anklagelserna och säger, enligt ABC, att Victoria baktalat dem och spridit rykten, vilket skulle ha lett upp till händelsen.

En av åtalspunkterna är kidnappning, om flickorna fälls på denna punkten riskerar de livstidsstraff.

Victorias föräldrar hoppas att deras flicka ska få rättvisa för det som hänt henne, säger de till ABC.