Bush ångrar uttalanden

Ångrar "Sökes: död eller levande"

NYHETER

Bush hamnade i hetluften efter att ha använt uttryck från Vilda Västern i jakten på terrorister. I en intervju berättar han att han ångrar liknelserna "Wanted dead or alive" och "bring ´em on"!

– Min fru påminde mig om att hey, du är ju Förenta staternas president, vara försiktig med vad du säger, säger han till CNN.

Bush ångrar också att han höll ett tal på ett krigsfartyg i maj 2003 framför en skylt med "uppdraget slutfört". Bara en månad senare behövde de amerikanska trupperna förstärkning i Irak.

– Skylten var menad till sjömännen ombord på fartyget, men gav intryck av att gälla hela Irakkriget. Jag trodde inte att kriget var över, men budskapet blev fel.

Stolt över de som ställt upp

Samtidigt säger Bush att det är flera saker han är stolt över:

– Jag är stolt över att vara befälhavare över människor som är så osjälviska och modiga och tjänar vårt land i krig. Jag är stolt när jag är i Afrika och ser volontärer hjälpa dem som riskerar att dö av hiv eller aids. Jag är stolt när jag ser människor ge mat åt hungriga.

Saknar Texas

Bush planerar att återvända till Texas när han lämnar kontoret den 20 januari. Då ska han ska skriva en bok.

– Utan tvivel är jag på väg rakt hem. Jag saknar Texas, jag älskar Texas och jag har en massa vänner i Texas, säger han till CNN.

Han har redan börjat på ett utkast till boken.

– Jag vill att folk ska veta hur det var att ta några av de beslut jag var tvungen att göra, säger han. De ska veta hur situation var då och vilka tuffa samtal jag fått ha under mitt ordförandeskap.

"Obama ger framtidstro"

Han beklagar att John McCain inte vann valet, men tror att Obama blir bra för USA.

– Valet av Barack Obama är ett historiskt ögonblick för vårt land. Det är bra för USA att människor får tilltro till systemet och framtiden. Den möjligheten tror jag finns med Obama. Jag önskar honom verkligen allt gott.

FAKTA

Bästa Bush-grodorna:

"Självklart är det en budget, det är ju fullt av siffror i den."

"Vi oroar oss för aids här i Vita huset tro inget annat."

"Det står klart att i samma stund som jag valdes, drog stormmolnen vid horisonten genast ihop sig över våra huvuden."

"Våra fiender är nytänkande och påhittiga och det är vi också. De slutar aldrig att fundera ut sätt att skada vårt land och vårt folk och det gör inte vi heller."

"Sverige har ingen armé."

(Ger svar på tal vid ett möte med senatorer i Vita huset 2002 då en senator föreslog en svensk fredsstyrka på Västbanken.)

"En av de bästa sakerna med böcker är att det ibland finns bilder i dem."

"En imponerande skara. De rika och de ännu rikare. En del kallar er eliten, jag kallar er min bas."

(På en välgörenhetsgala i New York 2002)

”Franskan har inte ett ord för entreprenör.”

”Merparten av vår import kommer från utlandet.”

”Framtiden kommer att bli bättre i morgon.”

”De underuppskattade mig.”