Artist anhållen för dråpförsök

Gick till attack med ett tillhygge

NYHETER

Festen urartade.

Nu är den unge schlagerartisten misstänkt för dråpförsök.

– Det här är inte likt honom, säger en vän.

Det var tidigt på lördagsmorgonen som en man i 25-årsåldern kom in till polisen och sa att någon försökt döda honom. Bråket ska ha utspelat sig under en lägenhetsfest där flera personer befann sig under natten till lördagen.

Attacken kunde avvärjas

Polisen är mycket förtegen kring händelserna, men enligt offret ska schlagerartisten ha attackerat mannen med ett tillhygge. Attacken kunde dock avvärjas.

– Vi vet mycket lite om händelsen. Det handlar om ett bråk på en fest. Mer kan jag inte säga i nuläget, säger Nils-Erik Eriksson, medieinformatör hos polisen.

Schlagerartisten har angett sig själv till polisen och åklagaren anser att misstankarna är så starka så att man valt att anhålla honom.

Var med i Melodifestivalen

Personerna som var på festen förhördes under helgen för att polisen ska få en klarare bild av vad som hänt. Jouråklagaren ville i går inte kommentera händelsen och har ännu inte fattat beslut om mannen ska begäras häktad.

Schlagerartisten har deltagit i en melodifestivalomgång. En person inom musikbranschen som känner artisten tog emot nyheten med bestörtning.

– Han är ju en mjuk och trevlig kille. Man träffar en person och skaffar sig en uppfattning och det här är inte likt honom. Det här låter mycket knepigt, säger han.