Del av sjukhus utrymd efter bomblarm

Misstänkt bomb utanför Östersunds sjukhus

NYHETER

Ett område har på morgonen spärrats av runt en misstänkt bomb utanför Östersunds sjukhus.

En del av sjukhuset är nu utrymt.

Ett område har på morgonen spärrats av runt en misstänkt bomb utanför Östersunds sjukhus.

Kartongen med den misstänkta bomben är placerad cirka 75 meter från entren till den norra delen av sjukhusbyggnaden i centrala Östersund.

Utrymd

Av säkerhetsskäl har vi spärrat av ett område med 150 meters radie från den misstänkta bomben. Den del av sjukhuset som ligger närmast den misstänkta bomben har utrymts, säger Jörgen Bolin vid polisen i Jämtland till TT.

Polisens speciella bombgrupp flygs än en gång upp från Stockholm och beräknas landa på flygplatsen på Frösön kl 12.15.

Just nu händer inte så mycket, utan vi väntar in bombteknikerna som får avgöra hur den misstänkta bomben skall tas om hand, säger Bolin.

Fjärde larmet på kort tid

Det är det fjärde larmet på kort tid om en misstänkt bomb i Jämtland. Tillvägagångssättet är detsamma nu som tidigare - en kartong med ordet bomb textat på utsidorna har placerats ut på en offentlig plats.

De tre tidigare bomblarmen har varit falska och det första fallet där kartongen hade placerats ut utanför en livsmedelsaffär har klarats upp. Två unga flickor har erkänt att tilltaget var ett skämt.

Polisen tar dock även detta larm på allvar eftersom det vid två tillfällen tidigare, för några år sedan, varit fråga om skarpa bomber.

Polisens bombtekniker är på väg till Östersund.

TT