Polisen i aktion mot husockupanter

Ungdomar tog sig upp på taket i Göteborg

NYHETER

GÖTEBORG. Fem ungdomar klättrade upp på taket till det gamla församlingshus som ockuperats i Gamlestaden i Göteborg när polisen i dag inledde försök att avhysa dem.

Tio–tolv ungdomar har lämnat huset.

– En polisanmälan har gjorts av fastighetsägaren Poseidon och vi har skickat dit vår så kallade dialoggrupp för att försöka prata ut ungdomarna, säger polisens talesman Björ Blixter till TT.

Det är ett 20-tal ungdomar som sedan ett tag ockuperat huset, ett gammalt församlingshus som köpts av Poseidon.

De motsätter sig planerna på rivning.

Ett tiotal polisbilar, varav tre piketer, är på plats vid det ockuperade huset i Gamlestaden. Polisens så kallade dialoggrupp har också skickats dit och området kring byggnaden är avspärrat.

På det gröna taket sitter åtta ungdomar insvepta i filtar. Enligt TT:s reporter på plats har många nyfikna samlats kring huset.

På fasaden hänger en svart fana med en dödskalle och ett vitt lakan med texten ”stoppa rivningen nu”.

– Vi har varit här vid flera tillfällen och pratat med dem och vi var här i morse, men nu är den delen av aktionen över. Det sker ingen dialog längre. Nu ska de avhysas, säger Jan Strannegård, polisens presstalesman som befinner sig vid den ockuperade byggnaden.

– Det kan bli en farlig situation när de sitter på taket men vi får lösa detta så smidigt som möjligt, säger han till TT:s reporter på plats.