”Jag kände varje knivskärning”

Rebecca, 24, vaknade under operationen

NYHETER

Den unga kvinnan var förlamad och kunde inte öppna ögonen.

Men hon var medveten om allt som hände på operationsbordet.

– Jag kunde inte röra mig och började få panik. Jag kände hur de skar upp mig, berättar Rebecca Jones.

Hon uppsökte Alice Springs Hospital i Australien den 8:e oktober för problem med gallsten. Läkarna beslutade att göra en titthålsoperation för att operera. De förvarnade henne om att de kanske skulle behöva göra en fullskalig operation.

Kände allt som hände

När operationen drog ut på tiden blev Rebecca Jones mamma orolig för att något hade gått fel. Hon ställde frågor men ingen på sjukhuset berättade vad som hände.

Samtidigt som läkaren beslutade att göra en fullskalig operation ska Rebecca Jones ha vaknat. Hon kunde inte röra kroppen eller öppna ögonen. Däremot kunde hon känna och höra allt som hände på operationsbordet.

– Jag kunde inte röra mig och började få panik. Jag kunde känna hur de skar upp mig. Jag kan inte beskriva hur det kändes. Jag har aldrig känt något liknande förut, berättar Rebecca Jones för lokaltidningen The Centralian Advocate.

Lyckades röra sina ben

Hon lyckades flytta sin hand och någon i operationssalen reagerade. Trots det avbröts inte ingreppet.

– Jag försökte skrika och göra något. Jag lyckades röra mig igen. Jag tror att jag flyttade mina ben och huvud. Det var då de verkligen började reagera och gav mig mer morfin.

Sjukhuset förklarar det inträffade med att sövningen med narkos inte fungerade på grund av oförutsedda omständigheter.

Opererades igen

Bara fem dagar senare genomgick Rebecca Jones en ny operation därför att en kanyl var kvar inuti hennes mage. Chefen för narkosläkarna skötte narkosen denna gång och operationen gick bra.

Efter de båda operationerna mår Rebecca Jones mycket dåligt och har ofta mardrömmar.

– Hela mitt liv har stannat av på grund av det här. Jag har varit borta från arbetet. Jag kunde inte köra fram till förra veckan, jag kan inte lyfta saker och jag kan inte sova, säger hon till The Centralian Advocate.

Vakenhet är ovanligt

Vicki Taylor, sjukhuset chef, medger i ett skriftligt uttalande att patienten var vaken under operationen. Däremot förnekar hon att vårdpersonalen var medvetna om att hon kände smärta.