”Vi följer våra intervaller”

NYHETER

Har du kackerlackor i lägenheten är det ditt eget fel.

Det menar förvaltningsbolaget Newsec Assets Management – som ställs mot väggen i kvällens ”Uppdrag granskning” efter ett besök hos en familj i Rosengård.

– Det finns hyresgäster som brister i sin vårdnadsplikt av bostaden. Så även i Rosengård, säger Cecilia Ahlqvist på Newsec till aftonbladet.se.

I kvällens ”Uppdrag granskning” i SVT besöker en reporter en familj i bostadsområdet Rosengård i Malmö. I den 85 kvadratmeter stora lägenheter bor mamma, pappa och sju barn – bland kackelackor, annan ohyra och mögel.

Cecilia Ahlqvist på Newsec Assets Management, som förvaltar det bostadsområde som familjens lägenhet ligger i, kan av policyskäl inte uttala sig om enskilda ärenden, men säger till aftonbladet.se att man har ”nöjda hyresgäster”.

Och vad gäller kackelackorna i inslaget menar Cecilia Ahlqvist att Newsec ”följer Anticimex rekommendationer”.

”De har inte följt instruktionerna”

– Har man återkommande problem med kackerlackor finns det en orsak till det. Följer inte samtliga parter instruktionerna från Anticimex blir vi inte av med problemet. I våra 15 000 lägenheter som vi förvaltar finns det i alla områden hyresgäster som brister i sin vårdnadsplikt av bostaden. Så även i Rosengård, säger hon till aftonbladet.se.

Så du menar att det är hyresgästens fel om man har kackerlackor?

– Ja, då har de inte följt instruktionerna.

Och angående lägenheternas skick i övrigt menar Cecilia Ahlqvist att hyresgästen själv måste anmäla fel – och att reparationer sker i avtalade underhållsintervaller.

Har ni anledning att tro att ni i vissa fall brustit i era rutiner?

– Jag vet att vi följer våra underhållsintervaller. Men är det så att vi har brustit i våra rutiner måste vi självklart se över det.

Se TV-inslaget – Klicka ovan.