”En medellinje”

NYHETER

– Hovrätten har i viss mån kommit fram till en medellinje här. Det som är gynnsamt för min klient är ju att han helt slipper straff. Åklagaren hade yrkat på tio års fängelse så det är ju en väldig skillnad, säger 51-åringens advokat Vidar Wahlestedt.

– Det är gynnsamt att hovrätten sagt att han handlade i en nödvärnssituation. Situationen var sådan att han hade rätt att ta till nödvärn, men däremot tog han i för mycket.

Vad säger han själv om domen?

– Han har lite svårt att ta till sig att man menar att han var så medveten om vad han gjorde för själv har han ju ingen minnesbild från det hela. Man har nu sagt att han var tillräckligt medveten för att kunna dömas för bland annat dråp. Men han är samtidigt tillfredsställd med att han inte får något straff och att hovrätten jämkar skadeståndet just för att man säger att det var en nödvärnssituation.

Är det aktuellt att överklaga domen?

– Det vet jag inte just nu. Man har fyra veckor på sig och vi kommer att pratas vid flera gånger och analysera domen gemensamt. Först därefter vet jag hur det blir, säger Vidar Wahlestedt.