51-åringens bror: Han är lättad

NYHETER

51-åringen är lättad över att slippa fängelse.

Men han är inte nöjd med att dömas för dråp.

– Han tyckte inte det kändes bra eftersom han hela tiden har hävdat att han inte var vid medvetande, säger hans bror Sven.

Det var med blandade känslor 51-åringen fick höra sin dom. Det berättar hans bror Sven, som tillsammans med advokaten ringde för att lämna beskedet.

– Han är lättad över att det inte blev något frihetsberövande. Men han tyckte inte det kändes bra att dömas för dråp, säger han.

Sven blev överraskad av domen, eftersom han menar att det är så tunga instanser som styrkte att brodern handlade i en paniksituation.

– Jag tycker inte att det känns professionellt, det är konstigt att domstolen kommer fram till annat än vetenskapen, säger han.

"Oerhört tungt"

Även om 51-åringen är missnöjd med domen tror Sven inte att han kommer orka överklaga. Den här tiden har varit svår för både honom och familjen, säger han.

– Det här är oerhört tungt för hela min familj och min bror, som har ett funktionshinder och behöver ha tillvaron mycket strukturerad. Han lever i en stressituation som han inte kommer över.

Sven tror inte de kommer kunna gå vidare förrän allt slutgiltigt är över. Men familjens liv har hur som helst förändrats för alltid, säger han. Dels på grund av skadeståndsanspråket och andra utgifter 51-åringen ligger ute med.

– Det är inte säkert att de kan bo kvar i huset, så det kan bli en omvälvande livssituation, säger han.

Tillvaron blir aldrig likadan

Sven hoppas nu att den här situationen ska lära andra något, så det inte bara blir en tragedi. Själv försöker han ta vara på det i livet som är bra nu.

– För allt kan plötsligt slås sönder i ett slag. På olika sätt kommer tillvaron för oss aldrig bli likadan som innan, säger han.