”Foxy Knox” föräldrar samlar in pengar – vill bevisa dotterns oskuld

1 av 3 | Foto: AP
Misstänkta Rumskamraten Amanda Knox och hennes pojkvän Raffaele Sollecito misstänks för medhjälp under mordet på Meredith Kercher.
NYHETER

Föräldrarna till Amanda Knox, som misstänks delaktig i det så kallade ”Halloweenmordet”, är övertygad om sin dotters oskuld.

Nu har de startat en insamling – till kostnader i samband med dotterns rättegång.

21-åriga Amanda Knox föräldrar kämpar för att bevisa sin dotters oskuld.

Amanda och hennes 24-årige italienska pojkvän Raffaele Sollecito misstänks för medhjälp till mordet på 21-åriga Meredith Kercher, kallat ”Halloweenmordet”, i november förra året.

Nu har Knox föräldrar startat en insamling på nätet – och pengarna som skänks via hemsidan går oavkortat till kostander i samband med dotterns rättgång och resor mellan USA och Italien, där rättegången hålls.

”Kärleksfull och generös”

– Merediths föräldrar har förlorat ett barn – vi har fortfarande vårt kvar. Vi har aldrig talat med dem, för vi väntar på att Amanda ska bli frisläppt så att hon kan gå till dem och uttrycka sin sorg, säger Amandas mamma till italienska magasinet Oggi uppger Skynews.

– Om hon vill uttrycka sin sorg till Merediths familj får hon vänta väldigt väldigt länge, säger familjen Kerchers advokat till Skynews.

Amanda Knox beskrivs av en vän på familjens hemsida som ”en person som köper smörgåsar till hemlösa och alltid tar hand om sjuka vänner” och som ”kärleksfull och generös”.

Dömd till 30 års fängelse

21-årige Rudy Hermann Guede från Elfenbenskusten dömdes den 28 oktober till 30 års fängelse för mordet på Kercher.

Den brittiska utbytesstudenten Meredith Kercher hittades död, halvt naken, i sin säng den 2 november 2007. Lägenheten delades med Amanda Knox.

Enligt åklagaren hölls hon fast av männen, medan Knox knivskar henne för att hon vägrat delta i droginspirerade sexlekar.

Nekar

Knox och Sollecito har suttit häktade i ett drygt år. De har hela tiden nekat till anklagelserna.

Amanda Knox fick smeknamnet ”Foxy Knox” efter att ha fått dussintals beundrarbrev i fängelset.

ARTIKELN HANDLAR OM