Inte aktuellt med burgare utan E-ämnen

NYHETER

– Vi kommer inte att försöka sälja hamburgare utan tillsatser. Jag tror inte att folk skulle köpa dem.

Det säger Richard Bergfors, vd för Max Hamburgare.

Aftonbladet har i dag berättat om att kycklingburgarna på bland annat restaurangkedjan Max är fulla med så kallade e-ämnen.

Allt från smakförbättrare till färgämnen och konserveringsmedel. I innehållsförteckningen till Max Classic kycklingburgare kan man räkna till hela 21 tillsatser.

”Dålig kunskap”

Av aftonbladet.se:s läsare är 80 procent beredda att betala lite mer för en hamburgare fri från tillsatser. Men någon sådan burgare finns inte med i Max planering.

Under förmiddagen svarade över 15 000 personer på frågan, men Bergfors sågar undersökningen och menar att ”man får det svar man frågar efter”.

– Jag tror att folk har för dålig kunskap när de svarar på den här frågan, säger Richard Bergfors som hävdar att burgarna skulle bli mindre aptitliga utan e-ämnena.

”Godaste och nyttigaste burgarna”

Vd:n slår tillbaka kritiken som riktas mot restaurangkedjan.

– Det här är ingenting vi har försökt att mörka. Vår ambition är att göra de godaste och nyttigaste hamburgarna, säger Bergfors.

Han tycker att debatten om tillsatser i mat har blivit snedvriden och onyanserad.

– Våra tillsatser är smakförstärkare, vi har dem för att kunna servera en bättre produkt, inte för att spara in några pengar som ni försöker att få det till.