Städare misshandlad på personalfest

– Sedan fick han sparken

NYHETER

En 30-årig städare som var dj på en personalfest blev misshandlad av en kollega för att ha spelat fel musik. Han bröt kindbenet och fördes till sjukhus.

Sedan fick han sparken.

– På sjukhuset fick jag en platta inopererad under kindbenet och den måste jag ha resten av livet. Strax efter operationen blev jag inkallad till chefen som ville att jag skulle säga upp mig frivilligt, säger mannen.

Händelsen inträffade på en personalfest i Uppsala under allhelgonahelgen. Enligt 30-åringen ska bråket börjat då en överförfriskad kollega kom fram till honom och bråkade för att han inte spelade mer hiphop och r´n´b.

– Han tyckte jag var spelade för mycket karaokemusik, men många önskade det. Bråket började på skoj, men rätt som det var kom hans kompis och slog till mig bakifrån.

Frakturer på skallbenen

Bråket slutade med att 30-åringen fick multipla frakturer på skallens och ansiktets ben. Han fick opereras och blev sjukskriven.

Men berättelserna går isär om vad han själv gjorde. Själv menar han att han slog tillbaka i nödvärn – men det tyckte inte två chefer som observerade slagsmålet.

– De ansåg att båda hade lika stor del i bråket och sådant är oacceptabelt på en fest som företaget ordnar. Vi har pratat med våra jurister som menar att det är grund för uppsägning, säger Christer Ekelund, pressansvarig på ISS.

Polisen tillkallades och fick avbryta bråket. 30-åringen anmälde sin kollega för misshandel – utan motanmälan. Nu utreder polisen slagsmålet.

Kan cheferna på festen ha missbedömt bråket?

– Det kan jag inte uttala mig om, det får polisutredningen visa.

Varför sparkar ni mannen innan polisutredningen är klar?

– Det är allvarligt med slagsmål på en personalfest, så vi menar att det är bättre att stämma i bäcken. Om polisen kommer fram till att vi har fel så rättar vi oss efter det.

Återanställer ni honom då?

– Det kan jag inte svara på, mannen hade bara korttidskontrakt till nyår.

Även mannen som är anmäld för misshandel blev tillfrågad att lämna företaget frivilligt. Han gick med på det – men det gjorde inte 30-åringen. Hans advokat har istället anmält ärendet till arbetsmiljöverket.