Man frös ihjäl när bilen körde fast

– annan man svårt nedkyld

NYHETER

En 57-årig man frös ihjäl och en 41-årig man hittades svårt nedkyld efter att deras bil kört fast på en skogsväg strax utanför Ludvika.

– Troligtvis inträffade olyckan någon gång vid 3-4-tiden på natten, säger Anneli Gustafsson på Ludvikapolisen till Dalademokraten.

Räddningstjänsten fick larmet vid lunchtid på fredagen då den yngre mannen ringde, uppger Dalarnas Tidningar. Men den exakta platsen var oklar och småvägarna var i dåligt skick. Därför tog det tid att hitta bilen. Olyckan inträffade på en knappt framkomlig väg i närheten av Blötberget.

Fick inte hjälp

– Det är som en sänka i vägen där de kört fast. Det har regnat och töat och bildats is på vägen. Sedan brakade de igenom det, säger Anneli Gustafsson till Dalademokraten.

Fördes till sjukhus

Polisen och räddningstjänsten menar att männen försökte att komma loss i timmar. Bland annat har de med hjälp av plank och domkraft försökt lyfta bilen. Vidare finns det spår som visar att de försökt hämta hjälp men trampat igenom isen och blivit genomblöta.

41-åringen påträffades utanför bilen och fördes till sjukhus efter att Räddningstjänsten hittat honom. Båda männen var kända hos polisen sedan tidigare – det kan vara orsaken till att de dröjde med att slå larm, enligt Dalarnas Tidningar.