Senaste spåret: Mobiltelefonen

Jimmys mobil kan vara hittad i vännens trapp

1 av 2
Jimmys kompis Kim Lindkvist bor i den trapp där mobilen hittades. ”Det är något väldigt mystiskt som har hänt. Det är inte likt honom att försvinna”, säger han.
NYHETER

LUDVIKA. Nu kan resterna av Jimmy Bäckmans sönderslagna mobil ha hittats.

Fyndet är identiskt med hans telefonmodell.

– Jag förstår inte vad han skulle ha gjort här i fredags, säger vännen Kim Lindkvist, 19.

I kväll har det gått en vecka sedan Jimmy Bäckman, 22, sågs vid liv i entrén till nattklubben Solo i Ludvika. Redan förra helgen såg en ung kvinna resterna av en trasig mobiltelefon i entrén till ett flerfamiljshus på Fredsgatan bara ett par kvarter från utestället.

Delarna låg högst upp på trappen utanför porten.

Men det var först när hon läste om försvunne Jimmy Bäckman som hon tog kontakt med polisen.

I förrgår sökte polisen i området och i går fortsatte eftersöket i och kring Ludvika.

Samma modell

– Det är exakt samma mobiltelefonmodell som Jimmys. Men polisen vet inte om det är hans. De ska försöka säkra fingeravtryck, men det kan bli svårt, säger en källa med insyn.

Polisen vet att Jimmys mobil tappade täckningen helt klockan 01.32 på lördagsnatten.

Dalapolisen är förtegen om fyndet.

– Vi har tagit tillvara en del gods, men jag vill inte gå in närmare på vad vi funnit, säger presstalesmannen Sven-Åke Petters.

Vän bor i huset

I huset där telefonens batteri och delar av skalet hittades bor Kim Lindkvist, en av Jimmys vänner.

– Jag var inte hemma i helgen och Jimmy visste nog inte att jag flyttat hit. Det var ingen fest här heller, jag kan inte förstå vad han skulle ha gjort här, säger han.

Men för Jimmys pappa Göran Blix verkar det mer logiskt att hans son rört sig i centrala Ludvika och inte långt utanför, som andra vittnesmål gjort gällande.

– Någon måste ha sett Jimmy, han kan inte ha gått upp i rök. Jag tror inte att folk vågar berätta för polisen, säger han.

Nu hoppas han att alla Ludvikabor ska kolla igenom källarförråd och uthus.

– Jag måste få tillbaka min son, säger han.

Resultatlöst sökande

I ett pressmeddelande på fredagskvällen meddelar dalapolisen att man sökt hela dagen i terrängen norr om Ludvika tätort.

En av polisens helikoptrar har deltagit i sökandet med inriktning mot sjöstränder, gruvhål och likartade terrängavsnitt, men sökandet har varit resultatlöst.