Britter bakom terrordåden?

NYHETER

En britt dödades och fem ska ha skadats i terrordåden i Bombay.

Nu undersöker det brittiska utrikesdepartementet påståendet att två brittiska medborgare ska ligga bakom de blodiga attackerna.

Det är den indiske ministern Vilasrao Deshmukh som säger att två brittisk-födda pakistanier finns bland de åtta terrorister som har gripits av indiska myndigheter.

Scotland Yard på plats

Den brittiske premiärministern Gordon Brown besvarar påståendet med att det brittiska utrikesdepartementet håller på att undersöka saken. Dessutom har poliser från Scotland Yard åkt till Bombay för att bistå indiska myndigheter i att återställa ordningen i staden, som är Indiens finansiella centrum.

– Det finns så mycket information vi behöver ta reda på. Jag vill inte ge mig in och göra förhastade uttalanden, säger Brown, uppger AP. Jag kommer förstås att diskutera attackerna med den indiske premiärministern Manmohan Singh, och även påståendet att terroristerna var från ett annat land än Indien.

Enligt The Sun greps de bägge britterna i samband med att indiska kommandosoldater slog till mot det judiska centret i Bombay för att frita gisslan tidigare i dag. Tre andra terrorister greps vid hotellet Taj Mahal och har identifierats som en pakistanier och två indier.

Ett brittiskt dödsoffer

En britt, Cypern-födde Andreas Liveras, 73, dog i attackerna. Ytterligare fem ska ha skadats. En av dem är Michael Murphy, 59, från Hexham, Northumberland. Han vårdas för en skada i bröstet.

En grupp som kallar sig för Deccan Mujahideen har tagit på sig ansvaret för attackerna. Men gruppen var fram till i onsdags helt okänd och experter har ställt sig tvivlande till att det stämmer.