Elvaåring försökte köra ifrån polisen

Blev stoppad bakom ratten i stulen bil

NYHETER

En 11-årig pojke i Bålsta blev natten till lördagen biten av en polishund, efter att ha blivit stoppad av polisen bakom ratten på en stulen bil.

Fyra pojkar satt i bilen när den undersöktes av polisen, som upptäckte att den var stulen, rapporterar lokala medier. De fyra försökte köra ifrån patrullen, men stötte på en vägbom och kom inte längre. Då sprang pojkarna därifrån.

– De körde i max 60 km i timmen. När bilen stannade vid en vägbom flydde de ut ur bilen. Det visade sig att föraren var en elvaåring. Den andra pojken vi fick tag på var 14 år. Vi tror oss veta vilka de andra passagerarna var. De är i samma ålder, säger Peter Lanzén, vakthavande befäl på polisen i Uppsala till Upsala Nya Tidning.

Polisen tog hjälp av spårhund och fick tag på den elvaårige föraren och en 14-årig pojke. Elvaåringen blev biten av hunden, men skadades enligt polisen inte allvarligt.

– Pojkarna är överlämnade till föräldrarna. Vi har pratat med dem och försökt reda ut det här, säger Peter Lanzén till Upsala Nya Tidning.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM