Live Earth India ställs in efter terrorattacker

”Våra tankar går till offren”

Foto: Getty images/Ap
Sörjande hedrar terrorattackernas offer utanför lyxhotellet Trident-Oberoi i Bombay. Till höger nobelpristagaren Al Gore som varit drivande i planerna för Live Earth India.
NYHETER

Live Earth India var planerat till den 7 december.

Nu ställs konserten – vars föregångare har haft omkring två miljarder åskådare – in.

Foto: AP
Grönländske Dines Mikaelsen hittar en död säl på toppen av ett smältande isberg nära Ammassalik Island. Live earth India skulle ha fokuserat på klimathotet, i ett land som i allra högsta del kommer ha stor betydelse för världens framtida koldioxidutsläpp.

Drivande bakom det stora projektet var förre vicepresidenten Al Gore.

Internationella artister som Roger Waters (från Pink Floyd), Bon Jovi, Will.I.Am (från Black Eyed Peas), den indiske rapparen Hard Kaur och Ravi Shankars dotter Anoushka skulle ha stått på scen. De skulle även fått sällskap av ett flertal kända Bollywood-stjärnor.

Förhoppningen var att konserten skulle samla in pengar för att uppmärksamma den miljövänliga solenergin samt peka på farorna med den globala uppvärmningen.

”Arbetet forgår”

Nu blir det inte så.

– Vi höll på med den sista planeringen då nyheten om terrordåden i Bombay nådde oss, säger arrangörerna till nyhetsbyrån AFP.

I juli i fjol hölls en liknande konsert som sågs av över två miljarder människor.

– Tillsammans kommer vi att fortsätta arbetet för att lösa klimatfrågan. Men nu går våra tankar och böner till offren för den fruktansvärda attacken, till Bombays befolkning samt till alla i hela Indien.