Här fångar de terroristen

Foto: SKY NEWS
21-årige Azam Amir Kasav fångas av den uppretade folkmassan.
NYHETER

Terroristen är omringad av en folkmassa som ursinnigt slår på honom. Vid hans fötter ligger flera döda poliser.

Sedan förs han bort av polis.

Scenen då den enda överlevande attentatsmannen i Bombay grips fångades med mobilkamera.

Azam Amir Kasav, 21 år, var den enda av terroristerna som kunde gripas levande. Nu står han bakom attentatet som dödade minst 172 personer och skadade hundratals människor på olika platser i Bombay i Indien.

Skjuter poliser

Sky News kan nu visa exklusiva bilder som visar när den unga attentatsmannen fångas av säkerhetsvakter. Med en mobilkamera har någon filmat när en folksamling slår den påstådda terroristen Kasav.

Filmen visar också när Azam Amir Kasav står tillsammans med andra beväpnade män på Marine Drive som ligger några gator från tågstationen där många människor dödades. Attentatsmännen var tvungna att stanna med sin flyktbil därför att fordonets däck hade gått sönder.

Några sekunder senare blir männen omringade av poliser.

– Polismän sa åt dem att komma ur bilen med händerna upp. De gjorde det men Kasav hade en pistol mellan benen som han tog fram och dödade tre poliser, säger Sky News reporter Ashish Joshis som är på plats i Bombay.

Folk attackerar Kasav

Människor i omgivningen som hade hört skotten rusade fram och började slå Azam Amir Kasav. De andra attentatsmännen ligger döda bredvid honom sida vid sida med poliserna. Kort efteråt kommer en ny polispatrull till platsen och Kasav grips.

I polisförhör ska Kasav ha uppgett att han tillhör en militant grupp i Pakistan som har kopplingar till den omtvistade Himalayaregionen i Kashmir. Nu anklagas han för att ligga bakom den blodiga attacken mot bland annat flera lyxhotell och järnvägsstationen i Bombay.