Brand på färja i Ålands skärgård

NYHETER

I natt utbröt en brand på frakt- och bilfärjan Sea Wind i Ålands skärgård.

– Det var maskinen som började brinna men nu är branden under kontroll, säger Kim Nyström på sjöräddningen till Aftonbladet.se.

Samtliga ombord är evakuerade och ska inte vara skadade.

Den finska sjöräddningen fick larm om branden på Sea Wind kvart i två svensk tid. Färjan befann sig då tio sjömil söder om Mariehamn.

39 personer ombord

– Det var maskinen som började brinna men nu är branden under kontroll, säger Kim Nyström på finska sjöräddningen till Aftonbladet.se.

Ombord på Sea Wind fanns 11 passagerare och 28 besättningsmän. Samtliga ombord evakuerades med hjälp av en helikopter från Mariehamn och ingen ska ha skadats allvarligt.

Fem passagerare är från Estland, fem från Finland och en från Ryssland. De har nu förts till hotell i Mariehamn för att vila upp sig, uppger Tallink Silja.

Fartyget bogseras i land

Innan räddningstjänsten kom fram till fartyget lyckades besättningen få branden i maskinrummet under kontroll. Med hjälp av en hjälpmotor fick färjan elen att fungera men fartyget var inte farbart.

– Nu håller man på att bogserar fartyget till lugnare vatten söder om Mariehamn. Under eftermiddagen ska den föras vidare till Åbo, säger Kim Nyström.

Sjösattes 1971

SeaWind Line är ett finskt rederi med trafik mellan Stockholm-Långnäs-Åbo. SeaWind Line ägs av Tallink AB och är dotterbolag till Silja Line. Fartyget sjösattes 1971, är 154 meter långt och 21 meter brett.