Han åtalas för trippelmordet på stjärnans familj

1 av 4 | Foto: AP
Jennifer Hudson slog igenom i "American Idol". Förra året vann hon en Oscar för sin biroll i "Dreamgirls" och i somras var hon aktuell som Carrie Bradshaws assistent i filmen "Sex and the city".
NYHETER

Oscarsbelönade skådespelerskan Jennifer Hudson förlorade sin mamma, bror och systerson.

Nu har Hudsons före detta svåger åtalats - misstänkt för trippelmordet.

Tidigare har polisen endast rubricerat 27-årige William Balfour som en intressant person i utredningen av morden på Hudsons mamma, bror och 7-årige systerson.

Men i måndags häktades Wiliam Balfour som huvudmisstänkt och på tisdagen åtalades han för trippelmordet, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Enligt försvarsadvokaten Joshua Kutnick hävdar Balfour att han är oskyldig.

– Det här är läskigt. Han åtalas för dessa fruktansvärda brott trots att han hävdar stenhårt att han är oskyldig, sa Kutnick till AP när åtalet offentligjordes.

Sköts till döds

Jennifer Hudsons mamma och bror, Darnell Hudson Donerson och Jason Hudson, hittades mördade i sitt hem i slutet av oktober.

Samma dag greps William Balfour, misstänkt för att ha överträtt sin villkorliga frigivning.

Tre dagar senare hittades Jennifers systerson Julian King död i en bil i västra Chicago. 7-åringen hade precis som sin mormor och morbror skjutits till döds.

William Balfour var tidigare gift med Jennifers äldre syster Julia Hudson och därmed styvfar till mördade Julian King. Han har tidigare avtjänat ett sjuårigt straff för bilstöld och mordförsök.

Samarbetar inte

Hittills har Balfour vägrat att genomgå ett förhör med lögndetektor. Han har även slutat samarbeta med utredarna, rapporterar AP.

Polisen i Chicago har bekräftat att man hittat ett vapen i området där Julian King, 7, hittades mördad. Enligt nyhetsbyrån är vapnet identiskt med det som användes vid morden på Hudsons familj.

Men enligt Balfours mamma Michelle Davis-Balfour är sonen oskyldig.

– Om de hittade krutstänk på hans händer, har du ett fall. Om han hade en pistol på sig, har du ett fall. Om de hittat ett fingeravtryck på bilen, har du ett fall. Men de har ingenting, sa Michelle Davis-Balfour till AP på måndagen.

Vann en Oscar

Jennifer Hudson slog igenom i "American Idol". Förra året vann hon en Oscar för sin biroll i "Dreamgirls" och i somras var hon aktuell som Carrie Bradshaws assistent i filmen "Sex and the city".

Sedan tragedin inträffade har Jennifer Hudson hållt sig undan rampljuset.

Hennes publicist Lisa Kasteler valde i går att inte kommentera de nya uppgifterna.