Halka stängde Öresundsbron

NYHETER

Öresundsbron stängdes av i båda riktningarna på onsdagsmorgonen sedan två olyckor inträffat med kort mellanrum.

Först körde en personbil på väg mot Sverige med tre personer in i mitträcket strax före högbron. Knappt en halv timme senare var det dags igen. Två bilar på väg mot Danmark kolliderade på nästan samma plats.

Snöblandat regn

Vädret vid olyckstillfället var dåligt med snöblandat regn och bron stängdes av för halkbekämpning. Öresundsbro Konsortiet hoppades att bron skulle kunna öppnas igen vid tio-tiden.

Tidigare under morgonen hördes en kraftig smäll i Malmö, Åkarp och Staffanstorp. SOS Alarm tror att det handlade om en kraftig åskknall. Ett 30-tal automatiska brandlarm utlöstes. Räddningstjänsten ryckte ut till bland annat Akzo Nobel i Arlöv. Någon brand var det dock inte. Trafikanter på E 22 som var på väg norrut från Malmö såg blixten slå ner i närheten av Kronetorps mölla. En transformatorstation exploderade, uppgav polisen. Enligt Eon blev cirka 1 000 elabonnenter strömlösa under en kort period.

Hagelskur

Samtidigt med den kraftiga smällen drog en kraftig hagelskur över Malmö. De flesta vädertyper, blixt, åska, hagel, snö och regn var därmed representerade i Malmö på onsdagsmorgonen. Det enda som lyste med sin frånvaro var solen.

TT