Nya attackhot mot Indien

Varnas för flygattacker

NYHETER

Lokala medier i Indien uppger att nya hot har utfärdats mot landet, de citerar flygvapenchefen Fali Homi Major som säger att de tagit emot ett hot om eventuella flygattacker.

Flygplatserna i Indien har nu har höjt säkerheten och enligt tidningen the Telegraph, måste alla passagerare gå igenom fem olika säkerhetskontroller innan de får lov att gå ombord på flygplanen.

Även kontrollerna av baggage, och fordon har utökats, skriver Reuters.

Flygvapenchefen Fali Homi Major säger, till Press trust of India news agency, att det baseras på ett hot och att de är förberedda som vanligt, uppger AP.

Indiens försvarsminister A.K Antony samlade på onsdagen alla militärachefer för att varna dem och förbereda dem för attacker från både luften och vattnet. Detta efter all kritiken över att säkerheten varit dålig under Bombay attackerna, uppger AP.

Indiens television uppger att hotet kommit i form av ett email från Deccan Mujahideen, samma grupp som tog ansvar för terrorattackerna förra veckan. Myndigheterna uppger dock att de inte känner till den informationen, skriver Reuters

Vill kapa flygplan

SkyNews reporter i Indien uppger enligt underrättelseuppgifter att terrorister ha tagit sig in i Indien för att försöka kapa civila flygplan.

Enligt uppgifterna ska ett eller flera flygplan kapas på flygplatserna i Delhi, Bombay och Bangalore.

Även flygplatsen Chennai har varnats för kapning. Det är här det engelska cricket laget förväntas spela en av sina matcher, skriver SkyNews.