Stort diamantrån i Paris

Foto: AFP
Butiken belägen på Avenue Montaigne rånades på diamanter värda 50 miljoner euro.
NYHETER

Utklädda i kvinnokläder stormade beväpnade rånare på torsdagen en juvelerarbutik i Paris.

De försvann sedan med diamanter värda 80 miljoner euro.

Rånet beskrivs som det största juvelrånet någonsin i Frankrike.

Det var på torsdagen som beväpnade rånare stormade en juvelerarbutik i centrala Paris och stal diamanter värda 80 miljoner euro, skriver CNN.

Minst två av rånarna var, under rånet, utklädda i kvinnokläder. Enligt källor ska de bitvis ha talat ett främmande språk, och vetat vad personalen i butiken hette, skriver CNN.

25 personer i butiken

Enligt BBC fanns det 10 kunder och 15 anställda i butiken när den rånades på torsdagskvällen.

Några av de anställda sägs ha skadats under rånet, det är dock oklart hur pass allvarligt.

Butiken, som ingår i butikskedjan Harry Winston`s, är belägen på Avenue Montaigne, en populär butiksgata för en välbärgad internationell kundkrets.

Rånet inträffade på torsdagen men polisen lade locket på och släppte inte nyheten förrän på fredagen. Rånarna har, enligt polisen, haft kännedom om var alla diamanterna förvarades, skriver VGnett.

Juvelstölden beskrivs som den mest omfattande någonsin i Frankrike.

Andra gången

Detta var andra gången butiken utsattes för ett väpnat rån. För ett år sedan rånades butiken, den gången kom rånarna undan med varor värda 20 miljoner euro, skriver CNN.

Fem rånare överrumplade den gången personalen när de skulle öppna butiken. Det billigaste smycket som stals den gången var värd 2000 euro den dyraste 3,2 miljoner euro, skriver CNN.

Harry Winston är en amerikansk butikskedja som har butiker över hela världen. Bland deras kunder finns flera kungligheter. De lånar även ut juveler till kändisar som ska gå på Oscarsgalan eller filmfestivalen i Cannes.