Han är polisens spår efter Regina

Foto: polisen
söks av polisen Mannen i röd keps är efterlyst av polisen. Han är deras hetaste spår i jakten på försvunna Regina.
NYHETER

Vem är mannen på bilden?

Polisen i Sundsvall efterlyser nu en okänd man som är intressant i fallet med den försvunna 16-åriga Regina.

– Han är vårt hetaste spår, uppger polisen.

Foto: polisen

En ung man, klädd i röd keps och en ljus luvjacka, är polisens hetaste spår i sökandet efter den 16-åriga Regina. 16-åringen försvann lördagen den 15:e november i Sundsvall.

Mannen syns tillsammans med Regina på en övervakningsfilm från en bankomat. Nu vill polisen i Sundsvall ha allmänhetens hjälp.

”Inte misstänkt”

I dag släpper polisen två stillbilder från en övervakningsfilm från bankomaten där mannen syns köa tillsammans med Regina. Syftet är att mannen ska ge sig till känna eller kännas igen av någon av person.

– Vi vill gärna få kontakt med mannen eftersom vi tror att han kan ha information som kan hjälpa oss vidare i sökandet efter Regina, säger Hans Björner, förundersökningsledare på polisen i Sundsvall. Men jag måste poängtera att han inte är misstänkt för någonting, utan vi vill bara prata med honom för att få information.

Polisen betraktar fortfarande händelsen som ett försvinnande och har inga misstankar om att något brott begåtts.

Tågbiljett köptes

16-åriga Regina kom som ensamkommande flyktingbarn till Sundsvall den 26 september i år och sökte asyl. Hon uppgav då att båda hennes föräldrar är döda och att hon är uppvuxen hos sin mormor under enkla förhållanden, uppger polisen. Regina försvann lördagen den 15 november och är fortfarande inte hittad.

Klockan 14.34 på lördagen köptes en tågbiljett till Gävle med Reginas bankkort.

Tåget lämnade Sundsvall strax efter klockan 16 samma dag. Ungefär en halvtimme innan tåget rullade ut från perrongen gjordes ett uttag på 300 kronor i en Swedbankautomat i centrala Sundsvall. Bankomaten ligger i hörnet av Storgatan och Bankgatan.

Det är de sista spåren efter den 16-åriga flickan.

ARTIKELN HANDLAR OM